Kada se zaljubljujemo prvi put?

Kada se zaljubljujemo prvi put?

Vjerovali ili ne, djeca se mogu zaljubiti čim napune četiri godine. Djeca svoju zaljubljenost doživljavaju ozbiljno, zbog čega ih treba podržati u tome.

Vjerovali ili ne, djeca se mogu zaljubiti čim napune četiri godine. Naravno, ta zaljubljenost je različitog intenziteta, traje određeno vrijeme i djeca se ne zaljubljuju nasumično, već imaju točno određene tipove. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da se snađete u ovoj situaciji.

Prva zaljubljenost može se javiti čim dijete napuni četiri godine. Tada se ono počinje više orijentirati na vršnjake, pa može pronaći i svoju simpatiju. Ako drugo dijete uzvraća osjećaj zaljubljenosti, tada to dvoje djece provode više vremena zajedno, više se igraju ili skrivaju, leže zajedno ili se ljube kao što su vidjeli ili čuli da se to radi. Ponekad i razmjenjuju poklone.

Djeca svoju zaljubljenost doživljavaju ozbiljno, zbog čega ih treba podržati u tome. Najčešće se zaljubljuju u osobu koju smatraju dobrom, s kojom dijele slične interese, koja ide u isti vrtić sa njima i često je to ono dijete koje je popularno. Zanimljivo je da djeca već u toj fazi pokazuju ljubomoru u odnosu na svoju simpatiju. Ukoliko dijete ne uzvraća ljubav, tada se zaljubljeno dijete može osjećati odbačeno i loše.

Prema istraživanjima, djeca se podjednako zaljubljuju u drugu djecu istog spola kao i različitog spola. To je normalna faza istraživanja i razvijanje svesti o spolnosti. Ponekad djeca izjavljuju da su zaljubljena u tetu u vrtiću, u mamu ili neku drugu odraslu osobu. Navedene odrasle osobe su djetetu jako važne i moguće je da dijete miješa privrženost i poštovanje sa zaljubljenošću. Ne treba vas iznenaditi ni ako imate sina koji vam jednog dana kaže: „mama, oženit ću se s tobom kada odrastem“.ljubomora | zaljubljenost | ljubav | djeca | simpatija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana