Muškarci mogu biti alergični na svoju spermu

Muškarci mogu biti alergični na svoju spermu

Muškarci kojima se nakon orgazma pojave simptomi slični onima kod gripa vjerojatno pate od alergijske reakcije na svoju spremu, tvrde znanstvenici.

Nakon dužeg ispitivanja grupe muškaraca koja je razvijala simptome slične gripu posle svakog seksualnog odnosa, znanstvenici su zaključili da bi problem mogao biti u tome što su alergični na svoju spermu. Muškarci kojima se nakon orgazma pojave simptomi slični onima kod gripa vjerojatno pate od alergijske reakcije na svoju spremu, tvrde nizozemski znanstvenici.

Stanje poznato kao sindrom postorgazmičke bolesti ili POIS je bolest kod koje se pojavljuje niz simptoma koji su slični gripu, uključujući povišenu tjelesnu temperaturu, malaksalost, pri čemu ih peku oči i curi im nos. Simptomi se javljaju odmah nakon orgazma i mogu potrajati do tjedan dana.

Profesor seksualne psihofarmakologije sa Univerziteta Utreht koji se bavi istraživanjem ove bolesti tvrdi da se pomoću terapije hiposensitizaticijom vremenom može smanjiti osjetljivost na spermu.POIS | muškarci | gripa | orgazam | sperma |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana