Mamurluk

Mamurluk

Najgore što možete uraditi je popiti još jedno piće. Ono može samo trenutno umanjiti simptome glavobolje, ali može biti štetno.

Narodni lijekovi za mamurluk često su bez efekta, a neki čak mogu i pogoršati stanje. Najgore što možete uraditi je popiti još jedno piće. Ono može samo trenutno umanjiti simptome glavobolje, ali može biti štetno. Zbog mamurluka se osjećate užasno zato što je alkohol otrovan i potrebno je dati organizmu vremena za oporavak. Ako se pridržavate one narodne “klin se klinom izbija”, jutarnje piće može izazvati još gori mamurluk narednog jutra.

Ne postoji znanstveni dokaz da će vam pržena špek i jaja pomoći ujutro, iako se mnogi zaklinju u ovaj “lijek”. Zbog masne hrane ćete samo dobiti žgaravicu i zato bolje pojedite tost.

Sredstva protiv bolova sigurno mogu umanjiti glavobolju, ali, birajte pažljivo što ćete uzeti. Aspirin ili ibuprofen mogu izazvati još veće probleme, pa čak i unutarnje krvarenje.

Ako ujutro redovito pijete kavu, popijte i ukoliko imate mamurluk, ali malu šalicu i sačekajte pola sata do sat, da vidite kako se osjećate. Ako ne pijete kavu ujutro, nemojte ni sada, jer kava sužava krvne žile što će vam povisiti krvni tlak, a to može još pogoršati glavobolju.

Voda i sokovi će učiniti da se osjećate bolje, jer se smatra da je upravo dehidracija glavni uzročnik mamurluka. Unos tekućine će učiniti da se osjećate manje jadno.

Mislite da ćete u sauni izbaciti sav alkohol iz sebe? Razmislite još jednom. Sauna može izazvati vrlo opasne promjene u krvnim žilama. S druge strane, dodatno znojenje u sauni nakon dehidracije, može još pogoršati stvari, a može biti čak i smrtonosno!

Nakon burne noći pune alkohola loše se spava. Brzo ćete zaspati, ali kasnije počinju problemi i vaš san se mijenja. Ono što je važno je dobro se naspavati i uzimati tekućinu svaki put kada se probudite.piće | alkohol | glavobolja | mamurluk |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana