Što nam otežava koncentraciju?

Što nam otežava koncentraciju?

Koncentracija je vrlo važna učenicima i studentima, ali i svim zaposlenim osobama dok obavljaju redovite poslove. Kada koncentracija opadne, opadaju i rezultati.

Bez obzira na to da li patite od hiperaktivnosti i deficita pozornosti ili jednostavno imate poteškoća sa koncentracijom s vremena na vrijeme, činjenica je da sve to biva izazvano gomilom "ubojica" koncentracije od kojih su možda najveći krivci, upravo internet društvene mreže i mediji. Nema ničeg lakšeg od "druženja" sa prijateljima preko interneta, ali to znači i ostavljanje posla po strani, jer svaka promjena tijeka misli remeti za posao neophodnu koncentraciju. Izbjegavajte internet društvene mreže dok radite, bilo na poslu ili kod kuće. Ukoliko se ne možete suzdržati, potrudite se da provjera novih vijesti bude u pauzama, kada vam to neće utjecati na tijek misli i koncentraciju.

Iako mnogi nisu radi otvoreno priznati, elektronska pošta često ne da mira i tjera nas da je istog trenutka pročitamo. Čak i kada je u direktnoj vezi sa poslom, velika količina elektronske pošte izaziva velike smetnje u općoj koncentraciji i samim tim utječe na produktivnost. Umjesto da stalno provjeravate elektronsku poštu, odvojite određeno vrijeme tijekom dana samo za tu aktivnost, a u ostatku dana ili isključite u potpunosti program za prijem elektronske pošte, ili se, dok radite, držite dalje od stranice s poštom.

Mnogo veći krivac od elektronske pošte je mobilni telefon i njegov zvuk. Javljanje na telefon i vrijeme provedeno u razgovoru nije jedina loša strana kada je riječ o gubitku koncentracije, tu je i gubitak tijeka misli i utjecaj na poslovnu produktivnost. Iskoristite identifikator poziva na najbolji mogući način, tj. ukoliko vas netko zove a vi ocijenite da poziv nije hitan, prepustite to govornoj pošti. Ukoliko radite na nekom izuzetno važnom projektu, najbolje je isključiti telefon u potpunosti, ili ga barem potpuno smanjiti, jer na taj način nećete doći u iskušenje da se javite. Uostalom, ionako imate identifikator poziva pa kada završite posao, možete provjeriti tko vas je i zašto zvao.posao | koncentracija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana