Prijevremena ejakulacija

Prijevremena ejakulacija

Prijevremena ejakulacija je ejakulacija sa minimalnom seksualnom stimulacijom koja nastaje prije, za vrijeme ili neposredno nakon vaginalne penetracije, prije nego što oba partnera to žele.

Prijevremena ejakulacija je jedan od najčešćih oblika seksualne disfunkcije kod muškaraca. Češća je i od impotencije (erektilne disfunkcije). Prijevremena ejakulacija predstavlja ozbiljan problem koji se odražava i na seksualno ponašanje, samopouzdanje i kvalitetu života muškarca. Muškarac se zbog tog problema obično povlači u sebe, izbjegava seksualne odnose, ili pak postaje agresivan, optužujući partnericu za problem.

Prijevremena ejakulacija zapravo je ejakulacija sa minimalnom seksualnom stimulacijom koja nastaje prije, za vrijeme ili neposredno nakon vaginalne penetracije, prije nego što oba partnera to žele. Smatra se da “normalna“ dužina seksualnog odnosa iznosi od 2 do 7 minuta. Vrlo je važno da oba partnera dostignu orgazam u isto vrijeme. Postoje partneri čiji seksualni odnos traje kraće, ali zajedno doživljavaju orgazam i koji ne vide nikakvih problema u svom seksualnom odnosu. Postoje i oni kod kojih taj odnos traje duže, ali muškarac ejakulira prije nego što partnerica doživi orgazam, što predstavlja ozbiljan problem. Također, imamo muškarce koji se žale na ubrzanu ejakulaciju, a imaju potpuno normalnu seksualnu funkciju, ali nerealna seksualna očekivanja.

Smatra se da je uzrok ove pojave abnormalnost autonomnih refleksnih putova i visoka osjetljivost glavića penisa. Prijevremena ejakulacija je gotovo uvijek psihičke prirode i najbolje je liječe psiholozi ili psihijatri. Liječenje se obično sastoji u savjetovanju i primjeni specijalne tehnike prilikom seksualnog odnosa.

Koriste se i kreme ili sprejevi koji se direktno nanose na glavić penisa i koji ga anesteziraju, tako da penis više nije toliko osjetljiv, što pomaže boljoj kontroli i odlaganju ejakulacije. U fazi kliničkog ispitivanja je i nekoliko lijekova i pokazuje se da imaju pozitivan efekt, ali se na njihovu primjenu mora čekati dok se ne pojave na tržištu.seksualni odnos | ejakulacija | seksualna disfunkcija | prijevremena ejakulacija | penis | erektilna disfunkcija | muškarac | impotencija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
  • Neregistrirani korisnik  •  nedjelja, 02.07.'17 | 20:31

    Ma kakva disfunkcija

    "Prijevremena" ejakulacija sama po sebi ne postoji jer ne postoji "pravo vrijeme" za ejakulaciju.Jer ako je svrha ejakulacije spoj muskih i zenskih spolnih stanica,onda je pravo vrijeme upravo onda kada se to desi.Ostalo su izmisljotine farmaceutskih industrija kako bi uvjerile muskarce da trose novac na lijekove za "poremecaj" koji ne postoji.Naravno da je i impotencija izmisljena u istu svrhu,jer ako muskarac "ne moze" ,to je u stvari podsvjesna odbrana organizna od osobe koja mu nece odgovavrati u buducnosti i s kojom se nece slagati a da to on ni ne zna.Steta sto toliko ljudi vjeruje u razne prijevare koje nude mediji.

Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana