Dobrom kondicijom poboljšajte seksualni život

Dobrom kondicijom poboljšajte seksualni život

Regularne kardiovaskularne vježbe poboljšat će vaš seksualni život, zaključak je najnovijeg kliničkog istraživanja obavljenog na Kalifornijskom univerzitetu u SAD.

Ispitivano je 78 muškaraca srednjih godina (prosjek starosti 48 godina) čiji se svakodnevni život sastojao u prekomjernom sjedenju (sjedeći način života). Oni su svakog drugog dana morali vježbati sat vremena. Nakon 9 mjeseci za 30% su imali češće seksualne odnose i za 50% su češće masturbirali.

Razlog: fizičko vježbanje ne samo da relaksira i smanjuje razinu stresa nego povećava energiju i samopouzdanje u sferi seksualnih odnosa. Fizičke vježbe koje potiču rad kardiovaskularnog sustava podižu u krvi razinu supstance koja se zove endomorfin, a ona povećava razinu adrenalina i testosterona (isto je i kod žena), što dovodi do poboljšanja seksualne aktivnosti.

Opisane su i druge koristi od fizičkog vježbanja. Na primjer, kod žena, redovne vježbe dovode do povećanog tonusa vaginalne muskulature, što sprječava nastanak urinarne inkontinencije (nekontroliranog gubitka mokraće) i prolaps maternice, što se češće javlja u starijim godinama, kada ta muskulatura popušta.

Kod muškaraca redovne vježbe dovode do boljeg dotoka krvi u krvne žile, a samim tim erekcija je snažnija i stabilnija. Seksualni odnos sam po sebi predstavlja odličnu fizičku vježbu za oba spola, jer se za to vrijeme srčani rad ubrzava do tri puta, a brzina disanja do dva puta. Također, tijekom seksualnog odnosa izgubi se 200-300 kalorija, a dobar orgazam povoljno utječe na sve mišiće u našem tijelu.

Ako želite ostati u dobroj formi, stručnjaci preporučuju da dva do tri puta tjedno fizičkim vježbanjem ubrzavate puls, i to u trajanju od najmanje 20 minuta.tostesteron | seksualni odnos | seks | seksualni život | prolaps maternice | kondicija | erekcija | vježbanje |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana