Psihoterapija

Psihoterapija

O psihoterapiji postoji puno predrasuda. Pogledajte koje su koristi ove vrste tretmana, koliko nam psihoterapija može pomoći i u kojim situacijama.

Psihoterapija se preporučuje kao samostalan tretman, ili u kombinaciji sa odgovarajućim lijekovima. Ovaj termin obuhvata više raznih vrsta tretmana u liječenju mentalnih bolesti. Tijekom psihoterapije, osoba koja ima psihički problem razgovara sa profesionalcem koji joj pomaže identificirati čimbenike koji su okidač bolesti.

Psihoterapija pomaže osobi da prepozna ponašanja, emocije i ideje koje pogoršavaju stanje.  Također, pomaže osobi da prepozna probleme ili događaje koji pogoršavaju stanje (kao što su teška bolest, smrt u obitelji, gubitak posla, razvod ili slično). Kroz taj proces osoba može uvidjeti što može učiniti kako bi umanjila probleme koje ima. Psihoterapija vraća osobi osjećaj kontrole nad vlastitim životom i osjećaj uživanja u životu. Osoba kroz psihoterapiju uči vještine svladavanja problema.


Tipovi psihoterapije

Individualna - Ova vrsta terapije uključuje samo pacijenta i terapeuta.

Grupna - Dva pacijenta ili više mogu učestvovati u terapiji u isto vrijeme. Tako su pacijenti u mogućnosti podijeliti svoja iskustva i da uvidjeti da se i drugi ljudi mogu osjećati slično i imati slične doživljaje.

Bračna - Ova vrsta terapije pomaže bračnom partneru shvatiti zašto njegova voljena osoba ima psihičke probleme, koje promjene u komunikaciji i ponašanju bi mogle pomoći i što mogu učiniti za uspješan izlazak iz krize partnera.

Obiteljska  - Obitelj je ključna za ljude sa mentalnim bolestima. Zato je nekad korisno da članovi obitelji učestvuju u psihoterapiji i uvide kroz što njihov voljeni prolazi, da bi znali kako mu pomoći na putu k ozdravljenju.mentalne bolesti | psihoterapija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana