Misterije seksa

Misterije seksa

Upravo ste pomislili „Evo ga opet, a još nije ni 7 ujutro!“. Nisu u pitanju erotski snovi, iako su česti kod muškaraca, već čista fiziologija.

Prvo je pitanje što smo do sada naučili i koliko doista razumijemo seks i sve što je u vezi s njim. Vjerovatno ćete pomisliti „iskustvo je najbolji učitelj“. Seks nije samo puki instinkt, već ima mnogo toga što je vezano za seks, a kreće iz glave. S obzirom na to, glava je dio tijela koji učestvuje u seksualnoj igri i potrebno ju je propisno "nahraniti informacijama".

Iako će seks ostati, u jednom svom dijelu misterija, u čemu i jeste njegova najveća ljepota, ono što znamo jeste da žene još uvijek ne razumiju puno toga što se dešava u krevetu. Naravno, to ne znači da ne znaju za što služe određeni dijelovi tijela, gdje se nalaze erogene zone i koje sve postoje poze u seksu. Misli se na neke druge stvari, kao npr. zbog čega nas nešto privlači, a nešto odbija, zašto naše tijelo funkcionira na ovaj ili onaj način i slično. Pa evo nekih od tih primjera.

Možda se to javlja kao poslijedica slušanja neke tužne pjesme u tjeku seksa, ali dešava vam se ponekad da plačete za vrijeme seksualnog odnosa. Najvjerovatnije se radi o fizološkoj reakciji. Orgazam inicira oslobađanje hormona, kao što su dopamin, epinefrin i oksitocin, koji znatno pojačavaju emocionalne reakcije. Ukoliko vas fizička bliskost sa partnerom izazove na plač ili smijeh, to je dobar znak, jer je to najvjerovatnije zbog toga što je vaš odnos sa tom osobom jako dubok i intiman.

Svaka žena doživi veliku transformaciju kada obuje cipele sa visokim potpeticama, jer se u tom momentu žena osjeća moćno, erotično i zavodnički.

Sigurno ste se bar nekada zapitali zbog čega muškarci imaju bradavice na dojkama. U ranim fazama života, svaki fetus je, zapravo, ženskog spola. Muškarci postaju muškarci tek uz dodatak veće količine testosterona, koji zaustavlja razvoj ženskih spolnih organa.

Upravo ste pomislili „Evo ga opet, a još nije ni 7 ujutro!“. Nisu u pitanju erotski snovi, iako su česti kod muškaraca, već čista fiziologija. Muškarci se bude s erkecijom jer je razina testosterona ujutro najviša.
Ljeto je i vrijeme odlaska na more. Svake godine sebi postavljate isto pitanje dok ležite na plaži. Zašto debeli i dlakavi muškarci tako ponosno pokazuju svoje tijelo, dok vi krijete pogled iza velikih naočala za sunce, jer se može dogoditi da naiđe netko tko vas poznaje i vidi sav vaš celulit i sve nedostatke vašeg tijela.
Većina muškaraca odgajana je da njihov izgled ima minimalnu ulogu u odnosu na njihov materijalni i društveni status. Kada se npr. Donald Trump pogleda u ogledalo, on ne vidi mlohavu kožu na tijelu i staračke pjege, već moćnog muškarca čiji je izgled (odnosno novac), privukao mladu ljepoticu Melaniu Knauss.

Žene se često žale kako njihov dragi, nakon seksa, padne u „blaženi san“, dok se one osjećaju nekako nemirno i podraženo. Kod muškaraca, seksualni naboj brzo raste, brzo "eksplodira", ali brzo i splasne, dok za žene seks nije gotov onda kada se završi, jer je ženi potrebno 20-30 minuta za vraćanje u normalno, prijašnje stanje. U tom periodu se dešavaju i tjelesne promjene, kao što su: smanjenje dojki (jer dojke rastu pri uzbuđenju), klitoris se vraća u normalnu poziciju, maternica se skuplja, puls i disanje se usporavaju, a krvni tlak se snižava.

To su samo neke od misterija seksa, ali se nadamo da smo vam odgovorili bar na neka pitanja i riješili vas nekih nejasnoća.seks | epinefrin | žena | oksitocin | testosteron | muškarci | dopamin | seksualni naboj |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana