Miroslav Radman dobitnik nagrade za mikrobiologiju

Miroslav Radman dobitnik nagrade za mikrobiologiju

Prof.dr.sc. Miroslav Radman, član Francuske akademije znanosti, profesor na Medicinskom fakultetu u Parizu i ravnatelj MedILS-a, dobitnik je nagrade FMES - Lwoff Award.

Prof.dr.sc. Miroslav Radman, redovni član Francuske akademije znanosti, profesor izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu i ravnatelj i suosnivač MedILS-a (Mediteranskog instituta za istraživanje života) u Splitu, dobitnik je najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije FMES - Lwoff Award.

Riječ je o najprestižnijoj mikrobiološkoj nagradi, koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području, a koju od 2000. godine svake treće godine dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS-  Federation of European Microbiological Societies).
Nosi ime profesora André M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika.

Prof. Radman, tek je peti dobitnik ovog iznimnog priznanja, koje će mu 30.6.2011. biti uručeno u Ženevi, izjavio je tom prilikom: ''Drago mi je da ću dobiti prvu međunarodnu znanstvenu nagradu kao hrvatski znanstvenik i to na prijedlog Hrvatskog mikrobiološkog društva''.FMES | Miroslav Raman | MedILS | prof.dr.sc. Miroslav Radman |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana