Mučnina u trudnoći - inteligentnije dijete

Mučnina u trudnoći - inteligentnije dijete

Neugodnost tijekom trudnoće dovodi do korisnog rezultata na kraju. Što je mučnina jača, dijete je inteligentnije. Jačina mučnine indirektno ukazuje na brzi razvoj moždanih struktura.

Najnovija istraživanja obavljena u dječjoj bolnici u Torontu (Sick Childrens' Hospital) pokazala je da majke koje imaju mučninu u trudnoći rađaju djecu koja imaju nekoliko bodova više na testu inteligencije u usporedbi sa djecom čije majke tijekom trudnoće nisu imale mučninu.

Dr. Gideon Koren, vodeći pedijatar ove bolnice i jedan od autora istraživanja, kaže da ta neugodnost tijekom trudnoće dovodi do korisnog rezultata na kraju. Što je mučnina jača, dijete je inteligentnije. Smatra se da jačina mučnine indirektno ukazuje na brzi razvoj moždanih struktura.

Promatrana je 121 trudnica, a sve su podijeljene u tri identične grupe: grupu koja nije pokazivala mučninu tijekom trudnoće, grupu koja je pokazivala mučninu tijekom trudnoće, ali nije uzimala nikakve lijekove da tu mučninu ublaži ili spriječi i treća grupu trudnica koja je uzimala lijekove za ublažavanje simptoma mučnine.

Djeca koja su rođena od majki koje su imale mučninu pokazivala su bolje rezultate na testu inteligencije, za 3 do 4 boda u odnosu na djecu čije majke nisu imale mučninu tijekom trudnoće. Nije primijećena razlika između djece čije su majke imale mučninu, ali su neke koristile lijekove za ublažavanje mučnine, a druge nisu. Djeca su testirana između treće i sedme godine života.

Utvrđeno je, također, da majke koje imaju mučninu rađaju zdraviju djecu koja pokazuju manji broj urođenih srčanih bolesti i bolesti krvnih žila. Te majke razvijaju i jaču posteljicu tijekom trudnoće.mučnina | trudnoća | dijete | trudnica | djeca | inteligencija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana