ALOPECIJA KOD ŽENA

ALOPECIJA KOD ŽENA

Udovice i žene koje su se rastale od svojih muževa imaju tanku i rijetku kosu za razliku od žena koje su u braku ili se nisu udavale.

Istraživači su zaključili da ženino bračno stanje ima utjecaj na njeno stanje “uma”, a emocionalni stres zbog bolnog raskida ili razvoda rezultira opadanjem kose.
Druge stresne situacije uključuju rođenje djeteta i smrt bliskog člana obitelji.

Stručnjaci su analizirali kosu i strukturu vlasi, razinu hormona u krvi i životni stil 84 para jednojajčanih bliznakinja. Na bliznakinjama se najbolje može utvrditi utjecaj životnih okolnosti, a ne gena, na izgled i zdravlje kose.

Osim stresnih situacija, pokazalo se da na ispadanje kose utječu i alkohol, cigarete i dijabetes. Žene koje piju kavu, redovito koriste zaštitu protiv sunca i sretno su udate najmanje gube kosu, zaključuju autori istraživanja.

Muškarci ćelave najprije zbog velikih količina testosterona u srednjoj životnoj dobi. Ipak, stručnjaci su zaključili da, kao i kod žena, alkohol, cigarete i sunčevi zraci također utječu na gubitak kose. Ovaj problem najviše treba zabrinuti muškarce koji ne vježbaju, imaju visok krvni tlak i problem s peruti, a ujedno su skloni i porocima.kosa | žene | alopecija |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana