Navikama protiv lošeg spavanja kod djece

Navikama protiv lošeg spavanja kod djece

Obično roditeljima svi govore da je za bebe tipično da ne spavaju i da oko toga ne treba brinuti. Ipak, novo istraživanje je pokazalo da to baš i nije u potpunosti točno.

Problem sa snom ne nestaje sa godinama. Roditelji čija djeca imaju problema sa spavanjem često se tješe da će dijete kad bude starije početi da spavati cijelu noć. Nova istraživanja pokazuju da bi se mogli razočarati. Naime, djeca koja kao bebe imaju problema sa spavanjem u većini slučajeva i kao veća djeca nastavljaju imati iste probleme. Prema zaključcima psihologa, problemi od najranijeg doba nastavljaju se još godinama. U istraživanju su učestvovala djeca koja su promatrana kada su imala 6, 12, 24 i 36 mjeseci.

Ako djeca prilikom prvog promatranja nisu imala problema sa spavanjem, nisu ih imala ni kasnije, ali se trećina onih koji su imali probleme nisu uspeli riješiti istih do posljednjeg promatranja. Ipak, primijećeno je da se vrsta problema mijenja kako djeca rastu. Do dvije godine je tako najčešći problem bio kako da se uspavaju i da ostanu u snu, dok je s tri godine u većini slučajeva problem bio pojava noćnih mora i prevrtanje po krevetu.

Spavanje mora biti prioritet za cijelu obitelj. Roditelji moraju inzistirati na rutini prije spavanja i buđenju u isto vrijeme kako bi djeca stekla dobre navike spavanja.spavanje | djeca | san | dijete |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana