Limunadom protiv pušenja

Limunadom protiv pušenja

Ispiranje usta zaslađenom limunadom može pomoći ljudima da se oslobode navike pušenja, jer glukoza, nakon što dođe u dodir sa jezikom, podiže energiju i jača samokontrolu.

Američki znanstvenici dokazali su da u procesu odvikavanja od pušenja značajno može pomoći i mućkanje zaslađene vode u ustima. Kada se unese glukoza, podiže se razina energije u organizmu, a zajedno s njom i mogućnost samokontrole. Međutim, nova studija pokazuje da nije potrebno glukozu unijeti u organizam, već da je dovoljno da je osjetimo na jeziku. Na taj način postiže se isti efekt kada je riječ o podizanju razine energije, a organizam ostaje pošteđen suvišne glukoze.

Testiranja su obavljena na preko 100 osoba, a rezultati su pokazali da su osobe koje su usta ispirale limunadom sa dodatkom šećera bolje reagirale nego one koje su usta ispirale limunadom sa dodatkom vještačkog zaslađivača.

Istovremeno, prva grupa ispitanika bolje je reagirala na vizualne nego na glasovne stimulanse. Do sada smo mislili da je potrebno da se u organizam unese određena doza glukoze, kako bi podigli razinu energije, ali izgleda da je dovoljno samo da je osjetni senzori na jeziku osjete. Glukoza daje energiju potrebnu za samokontrolu i stimulira senzore za ugljikohidrate na jeziku, a potom pokreće centar za motivaciju u mozgu i budi našu pozornost.glukoza | limunada | voda | organizam |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana