Đumbir - prirodni lijek za prehladu

Đumbir - prirodni lijek za prehladu

Đumbir je idealan lijek protiv upala, otoka i grčeva, kao i za smirivanje kašlja, jačanje imuniteta, prevenciju prehlade.

Zbog pozitivnog djelovanja na zdravlje, đumbir je čest sastojak raznih jela i napitaka. Stručnjaci preporučuju da se čaj od korijena koji obiluje brojnim mineralima i vitaminima konzumira svakodnevno, posebno u zimskim mjesecima, jer je najdjelotvorniji prirodni lijek protiv prehlade i kašlja. Čaj od đumbira mogao bi imati veliki značaj u zimskim mjesecima, jer uništava viruse koji izazivaju prehlade. Znanstvenici tvrde da ova biljka predstavlja jedan od najvažnijih i najdjelotvornijih prirodnih lijekova, a najviše se koristi za liječenje prehlade i kašlja.

Budući da ovaj korijen obiluje mineralima, kao što su kalij, bakar, magnezij i mangan, ali i vitaminom C, vitaminima grupe B, kao i manjom količinom pantotenske kiseline i niacina, stručnjaci preporučuju da se konzumira svakodnevno. S obzirom na to da ga odlikuju antivirusne karakteristike, đumbir u sebi sadrži velike količine supstanci, koje imaju sposobnost uništiti sve viruse u našem tijelu odgovorne za prehlade.

Đumbir je idealan lijek protiv upala, otoka i grčeva, kao i za smirivanje kašlja, jačanje imuniteta, prevenciju prehlade. Osim toga, đumbir poboljšava pamćenje, uništava mikroorganizme i podiže energiju. Ova ljekovita biljka sadrži i kurkumin koji ubrzava metabolizam, pomaže razgradnju mesa i mlijeka u organizmu, poboljšava rad jetara, pa se koristi i za detoksikaciju organizma. Đumbir snižava vrijednosti kolesterola u krvi, smanjuje bolove, osobito reumatske i povećava broj i pokretljivost spermatozoida.upala | čaj od đumbira | đumbir | imunitet | kolesterol |

Komentirajte članak
Naslov
Komentar
Prepišite kod CaptchaImage
Sva polja za unos su obvezna.
Komentari
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana