Broj pronađenih rezultata je 17

DNA

Leukemija

Leukemija

Leukemija najčešće zahvaća djecu od 3 do 5 godina i odrasle od 50 do 70 godina starosti. Kod djece se u većini slučajeva javlja akutna leukemija, dok su kod starijih osoba češće kronične leukemije.
Dislokacija ramena

Dislokacija ramena

Bolove u području ramena najčešće uzrokuju razni poremećaji struktura zglobova ramena, nastali uslijed nekih trauma.
Shizofrenija

Shizofrenija

Najčešći simptomi shizofrenije su umišljanje pacijenata kako netko kontrolira njihovo ponašanje i čita im misli, te da ih netko progoni.
Ileus

Ileus

Opstrukcijski ileus može nastati zbog čimbenika izvan crijeva. Kada dođe do opstrukcije, zaustavlja se i prolazak stolice i plinova, što rezultira njihovim nakupljanjem u crijevima.
Ehinokokoza

Ehinokokoza

Uzrok ehinokokoze je razvoj cista, koje dolaze iz jajašca trakavice Ehinococcus granulosus. Jetra je organ najčešće pogođen ehinokoknim cistama.
Muški biološki sat
ponedjeljak, 22.07. | 7:30

Vijesti

Muški biološki sat

Postoje li optimalne godine starosti kada muškarac treba postati otac? Dr. Bernard Robaire, sa McGill University, Montreal, smatra da muškarac nema takvih ograničenja.
Keloid
četvrtak, 11.07. | 8:00

Leksikon | Kožne i spolne bolesti

Keloid

Keloid je bezopasna tvorba građena od vezivnog tkiva gdje se pojedine vrste kolagena nalaze u abnormalnoj količini. Ponaša se kao tumor, jer nema kontrolu odumiranja i rasta stanica.
Ožiljci
petak, 28.06. | 7:30

Vijesti

Ožiljci

Organizam rastom novog vezivnog tkiva nastoji nadoknaditi nastalo oštećenje pri čemu se nastali defekt ne može nikada potpuno ukloniti. Uslijed toga nastaje ožiljak.
Starenje
utorak, 18.06. | 7:30

Vijesti

Starenje

O uzrocima starenja postoje različite hipoteze i teorije. Starenje je kontinuirani proces trošenja organizma i ne možemo ga izbjeći.
Višeplodna trudnoća
petak, 12.04. | 7:45

Moje zdravlje | Trudnoća

Višeplodna trudnoća

Višeplodne trudnoće traju kraće. Obično se trudnoća sa dvojkama završava tri tjedna prije izračunatog termina porođaja. Ako nema razloga za carski rez, pacijentice sa dvojkama se porađaju vaginalno.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana