Broj pronađenih rezultata je 81

BOLEST

Burgerova bolest

Burgerova bolest

Burgerova bolest je kronična bolest arterija i vena, koju karakterizira stvaranje upalnih, vaskularnih oštećenja, na kojima se stvaraju trombi.
Parkinsova bolest

Parkinsova bolest

Uzrok bolesti je nedostatak dopamina, koji proizvodi substantia nigra u mozgu, a to je kemijska tvar koja je neophodna za normalno kretanje čovjeka.
Talasemije

Talasemije

Koji oblik će talasemije pacijent naslijediti ovisi o tome da li su oba roditelja nositelji bolesti (talasemija major ili Cooleyeva bolest) ili jedan roditelj ima talasemijski gen (talasemija minor)
Hemofilija

Hemofilija

Kod oboljelih od hemofilije postoji nedostatak faktora VIII, odnosno faktora A (AHG), što rezultira nemogućnošću stvaranja ugrušaka i zaustavljanja krvarenja nakon povrede.
Dijabetes Melitus (Šećerna bolest)

Dijabetes Melitus (Šećerna bolest)

Povišena razina glukoze u krvi, zbog nedostatka inzulina, hormona kojeg proizvodi gušterača, uzrokuje bolest dijabetes melitus.
Poremećaj hormona štitnjače

Poremećaj hormona štitnjače

Štitnjača je žlijezda sa unutarnjim lučenjem, ali je najvažnija za normalno funkcioniranje organizma. Zbog toga je važno svaku promjenu otkriti na vrijeme kako bi liječenje bilo što uspješnije.
Kako živjeti sa malignom bolešću?
utorak, 20.08. | 8:00

Leksikon | Zloćudne (maligne) bolesti

Kako živjeti sa malignom bolešću?

Poremećaji u prehrani nisu jedini problemi sa kojima se suočavaju onkološki pacijenti. Odstranjivanje tkiva ili organa i loša prognoza neminovno predstavljaju stres i demoraliziraju pacijente.
Kašalj otkriva bolest
ponedjeljak, 19.08. | 8:00

Leksikon | Bolesti dišnog sustava

Kašalj otkriva bolest

Stručnjaci kažu da je kašalj zaštitnik zdravlja, jer sprječava neželjene tvari da kroz grlo uđu dalje u tijelo. Međutim, može biti i simptom bolesti, čak i vrlo ozbiljnih poremećaja zdravlja.
Ne stidite se depresije

Ne stidite se depresije

Kod nas, nažalost, i dalje postoji zabluda da je sramota bolovati od mentalnog poremećaja. I kada neko boluje od depresije, on se ne želi liječiti jer misli da je sramota tražiti pomoć liječnika.
Svi na sistematski pregled
srijeda, 14.08. | 7:45

Moje zdravlje | Savjeti za zdravlje

Svi na sistematski pregled

Sistematski pregledi su zamišljeni i tako provođeni da se njima pokušava otkriti bolest u samom začetku. Takav pregled podrazumijeva razgovor s pacijentom i klinički pregled svih organskih sustava.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana