Broj pronađenih rezultata je 6

HIPERTIREOZA

Poremećaj hormona štitnjače

Poremećaj hormona štitnjače

Štitnjača je žlijezda sa unutarnjim lučenjem, ali je najvažnija za normalno funkcioniranje organizma. Zbog toga je važno svaku promjenu otkriti na vrijeme kako bi liječenje bilo što uspješnije.
Tahikardija
ponedjeljak, 31.12. | 8:00

Leksikon | Bolesti srca i krvožilnog sustava

Tahikardija

Jedan od metoda dijagnostike je EKG, koji registrira poremećaje rada srca. Postoji više vrsta poremećaja i oni se najbolje očituju kada se snima rad srca tijekom 24 sata metodom holtera.
Bolesti štitnjače

Bolesti štitnjače

Promjene lučenja hormona posljedica su pojačanog ili smanjenog lučenja hormona iz hipotalamusa koji utječu na stvaranje hormona u štitnjači, ali i funkcionalnog stanja štitne žlijezde.
Hipertireoza

Hipertireoza

Osnovni simptomi bolesti su: ubrzan rada srca, umor, znojenje, nesanica, nervoza, gubitak tjelesne težine, kod žena poremećaj menstrualnog ciklusa, a kod muškaraca impotencija.
Hipertireoza

Hipertireoza

U nastanku hipertireoze najveći dio ima nasljedna predispozicija. Drugi značajan čimbenik za razvoj bolesti je količina joda u vodi, hrani ili lijekovima, ali "okidač" za nastanak može biti i stres.
Štitna žlijezda

Štitna žlijezda

Štitna žlijezda je jedna od najvećih žlijezda u tijelu. Važna je u regulaciji metabolizma, a također utječe na rad drugih žlijezda s unutarnjim izlučivanjem.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana