Broj pronađenih rezultata je 32

INFEKCIJA

Bakterijska dizenterija

Bakterijska dizenterija

Uzročnici bakterijske dizenterije su mikroorganizmi, koji pripadaju rodu Shighella, Među njima su i bakterije: Shighella dysenteriae, Shighella flexneri i Shighella sonnei.
Neuritisi

Neuritisi

Neuritisi su bolesti perifernih živaca uzrokovane upalnim ili degenerativnim procesima živčanih vlakana i ovojnica.
Ospice

Ospice

Ospice su virusna, zarazna bolest koju karakteriziraju simptomi kao što je povišena tjelesna temperatura i osip koji se širi po cijelom tijelu.
Pemphigus vulgaris

Pemphigus vulgaris

Lezije sluznica najčešće počinju na sluznici obraza ili nepcu, a nakon par mjeseci dolazi do pojave lezija na koži i to prvo na vratu, glavi ili trupu.
Apsces pluća

Apsces pluća

Simptomi bolesti počinju s vrućicom, drhtavicom, bolom u prsnom košu i kašljem s gnojnim iskašljajem. Nakon nekoliko dana dolazi i do pojave krvi u iskašljaju.
Peritonitis

Peritonitis

Peritonitis je upala peritoneuma (potrbušnice), koja može biti akutna ili kronična, bakterijska ili virusna, te primarna ili sekundarna.
Prehlada

Prehlada

Prehlada je najčešća virusna infekcija gornjih dišnih putova, osobito izražena u jesen i zimu.
Pijelonefritis

Pijelonefritis

Pijelonefritis je akutna ili kronična upala pijelona bubrega i potpornog tkiva bubrežnih putova, a uzrokovana je bakterijama.
Ciroza jetre

Ciroza jetre

Ciroza je kronična bolest jetre, obilježena oštećenjima tkiva jetre, gubitkom funkcije jetre, stvaranjem ožiljaka na jetri, nakupljanjem vode u abdomenu i krvarenjima.
Svrbež

Svrbež

Bolest se širi izravnim, ali produženim dodirom kožom uz kožu sa zaraženom osobom, spolnim odnosom ili odjećom, posteljinom i ručnicima koje je koristila zaražena osoba.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana