Broj pronađenih rezultata je 9

KRVARENJE

Hemofilija

Hemofilija

Kod oboljelih od hemofilije postoji nedostatak faktora VIII, odnosno faktora A (AHG), što rezultira nemogućnošću stvaranja ugrušaka i zaustavljanja krvarenja nakon povrede.
Arterijska hipotenzija

Arterijska hipotenzija

Hipotenzičari imaju slabu cirkulaciju krvi za potrebe organizma, te u određenim uvjetima, kao što je teži fizički napor, ne dobivaju dovoljnu količinu krvi u mozak.
Leukemija

Leukemija

Leukemija najčešće zahvaća djecu od 3 do 5 godina i odrasle od 50 do 70 godina starosti. Kod djece se u većini slučajeva javlja akutna leukemija, dok su kod starijih osoba češće kronične leukemije.
Menstruacija (mjesečnica, menarhe)

Menstruacija (mjesečnica, menarhe)

Posjet ginekologu preporuča se ako primijetite da vam menstruacija kasni više od 35 dana, ako je krvarenje obilno ili ima neugodan miris i ako su bolovi prejaki i ne prestaju.
Aspirin može biti opasan
ponedjeljak, 10.06. | 7:30

Vijesti

Aspirin može biti opasan

Zdrave osobe ne bi trebale svakodnevno uzimati aspirin kako bi spriječile srčani ili moždani udar jer time mogu nanijeti sebi više štete nego koristi.
Hemoroidi
petak, 19.04. | 8:00

Leksikon | Bolesti probavnog sustava

Hemoroidi

Spoljni hemoroidi su lako vidljivi, dok unutarnji nisu vidljivi. Oba tipa hemoroida su plavkaste boje i izgledaju kao meki čvorići.
Homeopatija na ljetovanju
srijeda, 28.04. | 7:30

Vijesti

Homeopatija na ljetovanju

Samostalno možemo uzeti neka od homeopatskih sredstava za prvu pomoć, ali sve složenije probleme treba rješavati uz nadzor homeopata.
Uzroci krvarenja iz nosa
utorak, 06.04. | 7:00

Leksikon | Bolesti srca i krvožilnog sustava

Uzroci krvarenja iz nosa

Uzroci nastanka mogu biti frakture, povišen krvni tlak, bolesti srca, anemija, zarazne bolesti ili prevelik fizički napor.
Brazilska depilacija
srijeda, 06.01. | 8:00

Vijesti

Brazilska depilacija

Američki stručnjaci upozoravaju da brazilska depilacija nije toliko bezazlena kao što se mislilo. Otklanjanje dlačica sa intimnih zona može izazvati infekcije, krvarenja i upalu korijena dlake.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana