Broj pronađenih rezultata je 9

LEZIJE

Ulcerozni kolitis
petak, 31.05. | 8:00

Leksikon | Bolesti probavnog sustava

Ulcerozni kolitis

Upalni proces primarno zahvata sluznicu debelog crijeva, koja je prekrivena lezijama i krvlju kao posljedicom krvarenja iz lezija.
Pemphigus vulgaris

Pemphigus vulgaris

Lezije sluznica najčešće počinju na sluznici obraza ili nepcu, a nakon par mjeseci dolazi do pojave lezija na koži i to prvo na vratu, glavi ili trupu.
Psorijaza

Psorijaza

Psorijaza je kronična bolest kože, čije su osnovne manifestacije pojava crvenila na koži (eritem) i ljuštenje kože (deskvamacija).
Karcinom penisa (Rak penisa)

Karcinom penisa (Rak penisa)

Karcinom penisa je najčešće uzrokovan nedostatkom higijene, fimozom i zadržavanjem smegme unutar prepucijuma, kao i prisutnošću Humanih papiloma virusa.
Plazmocitom

Plazmocitom

Najčešći simptom bolesti je bol u kostima (osobito u predjelu kralježnice), a uzrokuju ga litičke lezije, a česte su i pojave prijeloma (fraktura) kosti.
Neuritisi

Neuritisi

Neuritisi su bolesti perifernih živaca uzrokovane upalnim ili degenerativnim procesima živčanih vlakana i ovojnica.
Laringitis
ponedjeljak, 27.05. | 8:00

Leksikon | Bolesti uha, grla i nosa

Laringitis

Uzroci bolesti su nagle promjene temperatura, hladnoća, prašina i dim. Bolest najčešće prestaje brzo i spontano, uz blagu terapiju.
Paraliza facialis
utorak, 07.05. | 8:00

Leksikon | Bolesti živčanog sustava

Paraliza facialis

Ako je uzrok bolesti manje oštećenje živca, pacijentima mogu pomoći masaže i elektrostimulacije. U slučaju težih oštećenja neophodan je kirurški zahvat.
Lumbago

Lumbago

Lumbalgije se javljaju podjednako kod oba spola i to kod osoba starijih od 30 godina. Karakterizira ih jaka i probadajuća lumbalna bol.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana