Članci

Medicinski leksikon - Bolesti

Odaberite

Prikaži
Alimentarna alergija

Alimentarna alergija

Alergija je preosjetljivost na jednu ili više tvari. Te tvari se mogu u organizam unijeti na više načina, a najčešće udisanjem i gutanjem. opširnije »

Alkoholizam Članci | Duševne bolesti i stanja, bolesti ovisnosti

Alkoholizam

Početni i najblaži simptomi apstinencije su znojenje, drhtavica i slabost. Kod težih oblika može doći i do pojave halucinacija, a u nekim slučajevima moguća je i pojava depresije i nesanice.
Anemije Članci | Bolesti krvnog sustava

Anemije

Uzroci anemije su najčešće brojne bolesti drugih organa, uporaba nekih lijekova, veći gubitak krvi i nedovoljna i neadekvatna prehrana.
Angina pectoris Članci | Bolesti srca i krvožilnog sustava

Angina pectoris

Prvi simptomi se javaljaju najčešće kod pacijenta koji nema nikakvih zdravstvenih poteškoća, za vrijeme lakših aktivnosti, šetnje ili obavljanja nekog posla.
Ankilozantni spondilitis (Morbus Bechterewi) Članci | Bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva

Ankilozantni spondilitis (Morbus Bechterewi)

Bolest nije česta, a uzrok joj je nepoznat, iako se često navodi kako je je mogući uzrok bolesti nasljedni faktor, osobito ako je udružen s hormonskim faktorima.
Apendicitis Članci | Kirurška stanja

Apendicitis

Apendicitis (upala crvuljka slijepog crijeva) je česta bolest, koja, ako se ne liječi adekvatno, može dovesti do komplikacija.
Apsces pluća Članci | Bolesti dišnog sustava

Apsces pluća

Simptomi bolesti počinju s vrućicom, drhtavicom, bolom u prsnom košu i kašljem s gnojnim iskašljajem. Nakon nekoliko dana dolazi i do pojave krvi u iskašljaju.
Arterijska aneurizma Članci | Bolesti srca i krvožilnog sustava

Arterijska aneurizma

Kod svake aneurizme postoji bolest stijenke arterije. Krv vrši pritisak na oslabljenu stijenku, te dovodi tjekom vremena do njenog pucanja i stvaranje aneurizme.
Arterijska hipotenzija Članci | Bolesti srca i krvožilnog sustava

Arterijska hipotenzija

Hipotenzičari imaju slabu cirkulaciju krvi za potrebe organizma, te u određenim uvjetima, kao što je teži fizički napor, ne dobivaju dovoljnu količinu krvi u mozak.
Artroza Članci | Bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva

Artroza

Artroza je česta bolest, koja se obično javlja kod starijih ljudi. Najčešće zahvaća kralježnicu, kukove, koljena i stopala.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana