Članci

Medicinski leksikon - Bolesti

Odaberite

Prikaži
Endokarditis

Endokarditis

Endokard je omotač koji iznutra prekriva srčane šupljine. Njega zahvaćaju bakterije koje su krvnom strujom došle iz drugih dijelova organizma. Te bakterije uzrokuju pojavu endokarditisa. opširnije »

Endometrioza Članci | Bolesti i stanja kod žena

Endometrioza

Simptomi ove bolesti su kronična bol u zdjelici, jaki bolovi tijekom spolnog odnosa, bolne menstruacije, bolno pražnjenje mjehura ili crijeva i pojava alergija na tijelu.
Epilepsija Članci | Bolesti živčanog sustava

Epilepsija

U većini slučajeva epilepsije nije poznat uzrok. Ipak česti su slučajevi pojave epilepsije u jednoj obitelji. U nekim slučajevima je moguć uzročnik povreda mozga i povreda pri porođaju.
Gastroduodenitisi Članci | Bolesti probavnog sustava

Gastroduodenitisi

Najčešći uzrok akutnog gastroduodenitisa je loša probava. Također tu su i: preobilni, teško probavljivi obroci, hladni napici i alkohol.
Giht Članci | Hormonski poremećaji i poremećaji metabolizma

Giht

Bolest najčešće pogađa muškarce od 35 do 45 godina starosti, a tek u rijetkim slučajevima se bolest manifestira i ranije. Žene oblijevaju tek nakon menopauze.
Glaukom Članci | Bolesti oka

Glaukom

Kod primarnog glaukoma dolazi do povećanja očnog tlaka koji se ne može dovesti ni u kakvu vezu s nekim očnim ili općim oboljenjem.
Gonoreja Članci | Kožne i spolne bolesti

Gonoreja

Gonoreja je česta spolna bolest koja najčešće zahvaća urogenitalnu sluznicu, a može biti akutna ili kronična. Uzročnik gonoreje je bakterija gonokok.
Gripa (Influenca) Članci | Zarazne bolesti

Gripa (Influenca)

Bolest često počinje osjećajem opće slabosti, treskavicom, vrtoglavicom i jakom glavoboljom. Nakon toga pacijent osjeća bolove u mišićima, zglobovima i kostima i jak umor.
Hemofilija Članci | Bolesti krvnog sustava

Hemofilija

Kod oboljelih od hemofilije postoji nedostatak faktora VIII, odnosno faktora A (AHG), što rezultira nemogućnošću stvaranja ugrušaka i zaustavljanja krvarenja nakon povrede.
Hepatitis Članci | Zarazne bolesti

Hepatitis

Hepatitis je virusna upala jetre, koja može biti akutna ili kronična. U nekim slučajevima akutni hepatitis može preći u kronični.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana