Priroda i biljke

Odaberite

Prikaži
Eukaliptus
srijeda, 26.06 | 7:45

Eukaliptus

Ulje eukaliptusa obično se koristi kao lijek za smirivanje upale gornjih dišnih putova i kao sredstvo za olakšavanje iskašljavanja. opširnije »

Čaj od peršina za detoksikaciju Moje zdravlje
četvrtak, 30.05. | 7:45

Čaj od peršina za detoksikaciju

Čaj od peršina toliko je zdrav, da bi trebalo svakoga dana popiti najmanje jednu šalicu. Ne preporučuje se samo ljudima koji su bolesni, već i kao vrlo dobra preventiva od puno vrsta bolesti.
Bosiljak Moje zdravlje
ponedjeljak, 13.05. | 7:45

Bosiljak

Nježni, zeleni, mirisni listovi bosiljka cijenjeni su u cijelom svijetu, što i ne iznenađuje kada mu ime potiče od grčkih riječi „basilikon photon“, što znači kraljevska biljka.
Đumbirom protiv glavobolje Moje zdravlje
ponedjeljak, 01.04. | 7:45

Đumbirom protiv glavobolje

Za liječenje glavobolje i migrene vam umjesto lijekova može pomoći i čaj od đumbira ili ružmarina. Đumbir se već tradicionalno koristi za liječenje glavobolje.
Borovnica Moje zdravlje
srijeda, 27.02. | 7:45

Borovnica

Sok od plodova borovnice pospješuje mokrenje i dezinfekciju mokraćnog sustava. U vanjskoj primjeni služi za ispiranje usta, za upale desni i anginu, te pospješuje liječenje prehlade.
Prirodnim lijekovima protiv ženskih tegoba Moje zdravlje
ponedjeljak, 26.11. | 7:45

Prirodnim lijekovima protiv ženskih tegoba

Da biste izbacili bakterije iz organizma, treba piti najmanje dvije litre mineralne vode i jednu čašu soka od brusnica dnevno.
Ljepota iz prirode Moje zdravlje
petak, 09.11. | 7:45

Ljepota iz prirode

U zimskom periodu licu i tijelu je potrebna intenzivnija njega, pa ukoliko se ne želite suočiti s nekim od neugodnih simptoma, poduzmite odgovarajuće mjere i sačuvajte kožu od niskih temperatura.
Badem Moje zdravlje
četvrtak, 27.09. | 7:45

Badem

Od ovog se voća proizvodi bademov sirup, te bademovo ulje. Ono se prodaje u ljekarnama, a to je tekućina ugodna okusa, koja ublažava lakše upale probavnog sustava.
Kadulja (Salvia officinalis) Moje zdravlje
petak, 13.04. | 7:45

Kadulja (Salvia officinalis)

Kadulja se upotrebljava kao ljekovita biljka tisućama godina, a i danas se koristi za proizvodnju suvremenih lijekova i preparata, jer djeluje kao antibiotik širokog spektra.
Peršin Moje zdravlje
utorak, 14.02. | 7:45

Peršin

Stari Grci su peršinom kitili pobjednike Olimpijskih igara i pjesnike i smatrali ga svetom biljkom, dok su Rimljani peršinom hranili gladijatore prije borbi, jer su smatrali kako će im to dati snagu.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana