Psihologija

Odaberite

Prikaži
Perfekcionizam
četvrtak, 18.04 | 7:45

Perfekcionizam

Perfekcionizam označava težnju ka visokom postignuću u nekoj oblasti i sklonost osobe da od sebe traži savršenstvo i maksimalni učinak. opširnije »

Dijagnosticiranje shizofrenije Moje zdravlje
utorak, 02.04. | 7:45

Dijagnosticiranje shizofrenije

Tim znanstvenika sa Instituta Weizmann u Izraelu pronašao je novi način dijagnosticiranja shizofrenije i to mjerenjem razine molekula koje kontroliraju stvaranje receptora u krvi.
Izliječite se dobrim raspoloženjem Moje zdravlje
petak, 22.02. | 7:45

Izliječite se dobrim raspoloženjem

Psihologija se predugo kretala u pravcu otkrivanja negativnih utjecaja na mentalno i tjelesno zdravlje. Danas su interesantna istraživanja o pozitivnim pogledima na mentalno zdravlje.
Hrana koja utječe na dobro raspoloženje Moje zdravlje
srijeda, 16.01. | 7:45

Hrana koja utječe na dobro raspoloženje

Kako nisu svi izvori glukoze isti, od velike je važnosti i što jedemo. Umjesto prostih šećera iz čokolade i sladoleda, koristite izvore glukoze iz tjestenine, crnog kruha, žitarica i slično.
Pate li muškarci od postporođajne depresije? Moje zdravlje
četvrtak, 10.01. | 7:45

Pate li muškarci od postporođajne depresije?

U prvoj godini očinstva 3% očeva je patilo od depresije. Taj broj je porastao na 10% kada je dijete napunilo četiri godine.
Praštanje Moje zdravlje
ponedjeljak, 17.12. | 7:45

Praštanje

Čini se da je ključ praštanja sposobnost da se „stavimo u tuđu kožu“, te probamo otkriti motiv druge osobe i pokušamo promatrati svijet njenim očima. Ovaj način može biti izuzetno koristan.
Uzrok depresije može biti i internet?! Moje zdravlje
srijeda, 24.10. | 7:45

Uzrok depresije može biti i internet?!

Osobe koje provode mnogo vremena u surfanju internetom češće nego drugi ljudi pokazuju znakove depresije, upozorili su britanski stručnjaci.
Plavuše agresivnije od crnki Moje zdravlje
petak, 21.09. | 7:45

Plavuše agresivnije od crnki

Plavuše se često predstavljaju kao krhke, nježne i mirne žene, dok se tamnokose često smatraju opasnijima i snažnijima. Predrasudama su doprinijeli i mnogi filmovi.
Psihoterapija Moje zdravlje
četvrtak, 28.06. | 7:45

Psihoterapija

O psihoterapiji postoji puno predrasuda. Pogledajte koje su koristi ove vrste tretmana, koliko nam psihoterapija može pomoći i u kojim situacijama.
Od straha do fobije Moje zdravlje
srijeda, 20.06. | 7:45

Od straha do fobije

“Strah je naš prijatelj.”, tvrdi poznati psiholog sa Univerziteta u Njemačkoj. “On nas sprječava da bezglavo srljamo u opasnost.”
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana