Vijesti

Utjecaj promjena vremena na zdravlje
ponedjeljak, 27.05 | 7:30

Utjecaj promjena vremena na zdravlje

Imate glavobolju, bolove u mišićima ili zglobovima, umorni ste ili razdražljivi, glavni krivac je, promjena vremena. Evo nekoliko savjeta kako ublažiti meteoropatske reakcije. opširnije »

Otkriven mogući glavni regulator tjelesne težine Vijesti
petak, 24.05. | 7:00

Otkriven mogući glavni regulator tjelesne težine

Radeći eksperimente sa miševima, čiji je apetiti kontroliran, identificirani su specifični neuroni odgovorni za ponašanje vezano za hranu.
Smijeh podiže prag izdržljivosti bola Vijesti
četvrtak, 23.05. | 7:00

Smijeh podiže prag izdržljivosti bola

Smijeh u društvu prijatelja pomaže nam da se oslobodimo bola zahvaljujući kemijskim supstancama koje u tom trenutku preplave naš mozak.
Saznajte sve o njemu gledajući njegovo tijelo Vijesti
srijeda, 22.05. | 7:00

Saznajte sve o njemu gledajući njegovo tijelo

Brada puno toga otkriva o muškarcu. Ako je naglašena, onda je taj muškarac vrlo impulzivan, a ukoliko je mala i neupadljiva, onda je nesiguran i nikada ne zna što hoće.
Kemijski spoj iz sperme usporava starenje Vijesti
utorak, 21.05. | 7:00

Kemijski spoj iz sperme usporava starenje

Austrijski znanstvenici tvrde da se u spermi nalazi spoj koje može predstavljati efikasno oružje u borbi protiv starenja.
Manjak vitamina D - opasnost po zdravlje Vijesti
ponedjeljak, 20.05. | 7:00

Manjak vitamina D - opasnost po zdravlje

Zdravlje kostiju ovisi o vitaminu D. On apsorbira kalcij u našem tijelu i pomaže da on dopre do kostiju. Manjak tog vitamina rezultira slabim kostima, a kad su kosti slabe, lako se savijaju i lome.
Meteoropatija Vijesti
petak, 17.05. | 7:30

Meteoropatija

Prema nekim istraživanjima, oko 80% svjetske populacije ima tegobe pri promjeni vremena. Meteoropatija danas pogađa i zdrave i mlade osobe, pa čak i djecu.
Detoksikacija Vijesti
četvrtak, 16.05. | 7:30

Detoksikacija

Glavobolja, problemi s kožom, zadah, zatvor, loše raspoloženje... Ako te znakove prepoznajete kod sebe, vašem tijelu je potrebna detoksikacija. Ali, zbog čega je ona važna?
Bebin san Vijesti
srijeda, 15.05. | 7:30

Bebin san

Nakon što beba zaspi, otprilike jedan sat kasnije, počinje ponovo sa smješkanjem i grimasama, a očne jabučice se opet pomjeraju. To je znak da iz faze dubokog prelazi u fazu lakog sna.
Zašto se koža suši? Vijesti
utorak, 14.05. | 7:30

Zašto se koža suši?

Zdravlju kože pogoduje dobro stanje cijelog organizma, odsustvo stresa, pravilna prehrana puna vitamina i minerala i redovita njega.
Anketa
Da li volite ljeto?
Moje zdravlje ©2016 Sva prava pridržana