Moje zdravlje

Dobro došli Gost Pretraga | Aktivne teme | Članovi | Prijava | Registracija

Dojenje Opcije
Svibanj
Poslano: Monday, June 15, 2009 10:13:44 AM
Rang: Newbie
Grupe: Member

Spojen: 4/4/2009
Interesira me kada je najbolji period za prestanak dojenja djeteta? Moja beba ima sada 6 mjeseci, a ja naravno trebam na posao kada ona napuni godinu dana, pa ne bi bilo baš dobro da je dojim kada krenem na posao. Bilo bi odlično kada bi mi netko rekao svoje iskustvo sa prestankom dojenja.
Ivica&Marica
Poslano: Tuesday, June 16, 2009 8:12:27 PM

Spojen: 6/16/2009
Najbolji period za prestanak dojenja određuje svaka majka za sebe i svoje dijete. Ja imam troje djece i nijedno nisam dojila duže od godinu dana, iz više razloga. Jedan od razloga je što sam morala početi raditi, a radim u smjenama (prva, druga, treća smjena), pa mi se dojenje nikako nije uklapalo u smjene. Još jedan razlog je taj što mislim da dijete nakon godine dana nema više nikakve koristi od dojenja jer majčino mlijeko tada više nije kvalitetno, a dijete jede svu ostalu hranu bogatu vitaminima, mineralima i svim ostalim sastojcima koji su mu potrebni.
Ja sam svoju djecu počela prihranjivati sa 6 mjeseci i postupno im dodavala u narednim mjesecima više obroka voća, povrća i mesa, a izbacivala dnevna dojenja. Tek sa 10-11 mjeseci djeteta sam prestala i sa noćnim dojenjem. Bitno je po meni dijete po malo navikavati i izbacivati mu jedno po jedno dojenje, a ne sve odjednom jer će se tako dijete lakše priviknuti i neće biti problema sa prelaskom na bočicu.
Anica
Poslano: Thursday, June 25, 2009 10:51:42 PM

Spojen: 4/4/2009
Svaka majka sama mora odlučiti kada je vrijeme za prestanak dojenja, pa tako i ti.
Slažem se sa Ivicom&Maricom da treba dijete pomalo navikavati na prestanak dojenja, a ne od jednom.
tanja
Poslano: Tuesday, November 23, 2010 11:17:50 PM

Spojen: 11/23/2010
ja sam prvo dijete dojila 15 mjeseci i samo je prestalo dojiti....kako smo uvodili novu hranu tako se broj podoja smanjivao,dok nismo došli na dojenje samo jutri i navečer koje je dijete na kraju samo izbacilo i nije tražilo, najbolje ćeš to osjetiti skupa sa svojim djetetom :)
Korisnici pretraživali ovu temu
Guest

Forum Jump
Vi ne možete kreirati novu temu u ovom forumu.
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu.
Vi ne možete obrisati svoje postove u ovom forumu.
Vi ne možete mijenjati svoje postove u ovom forumu.
Vi ne možete kreirati glasovanje u ovom forumu.
Vi ne možete glasovati u ovom forumu.